Verschillende haarstijlen door de jaren heen


(Deze post stond per ongeluk gisteren ook al even online, Blogspot werkt de laatste tijd niet mee; sorry!)
Ik was laatst op Hyves aan het kijken en blijkbaar bewaard Hyves alle foto’s die je ooit op je profiel hebt gezet. Of je ze nou hebt verwijderd uit je albums of niet, ze blijven in een speciaal album staan, afgeschermd voor anderen. Daar kwam ik wat foto’s tegen van vroeger en leek het mij leuk om jullie eens de verschillende kapsels te laten zien die ik door de jaren heen heb gehad… 

Van Serena hoor ik wel eens ‘heb je nou alweer je haar geverfd?!’ en ja, ik verf wel regelmatig m’n haar. Ik was mijn haren elke ochtend, waardoor de kleur wel snel vervaagt. Meestal kleur ik zelf mijn haar en twee keren heb ik het bij de kapper laten verven. Door de jaren heen zijn de kapsels niet erg veranderd, maar de kleuren steeds wel hehe. Benieuwd naar mijn haarstijlen van vroeger naar nu? 
Hier was ik een jaar of 14/15/16, mijn zogenoemde ‘emo/scene’ tijd; lang donker haar dat ik elke dag met de stijltang behandelde. Ik moest en zou het stijlen anders zou ik de deur niet uitgaan! Een schuine pony en de bovenste laagjes van m’n haren moesten super kort zodat het lekker ging springen en bol bleef staan. Ik liet m’n haar altijd flink uitdunnen tot een ‘lange mat’, zoals de kapster het altijd noemde. Ze waren het er meestal niet mee eens hoe ik het wilde hebben, maar goed. Om die reden ging en ga ik niet al te vaak naar de kapper en houd ik het zelf bij. 
Een tijd later, was ik het ‘emo/scene’ haar een beetje zat en liet ik de bovenste laagjes wat langer groeien. Zoals je ziet, de lange plukken en de schuine pony bleven nog wel! Toen heb ik de hele onderkant van m’n haar en de onderkant van m’n pony blond geverfd. Het blond groeide redelijk snel uit m’n pony waardoor je het alleen onderaan m’n langere haarplukken nog zag, soort van ombre hair maybe?;) Hier was ik 18 jaar oud. 
Hier had ik mijn haren rood geverfd, op de linker foto zie je dat de rode kleur toen alweer was vervaagd naar een soort oranje/bruinige kleur (met klein beetje uitgroei), dit was op een weekje vakantie in New York en diezelfde week heb ik mijn haren geverfd in een super felle rode kleur zoals op de foto ernaast. Hier was ik 19, bijna 20 jaar. Hier droeg ik al af en toe een rechte pony, afgewisseld met de schuine pony. 
Rond dezelfde tijd als bij Tara, ging ook bij mij de schaar er aan 1 kant in. Ik heb eerst zelf een stuk afgeknipt en later door de kapster de rechterkant beter en korter laten knippen, tot een asymmetrisch model. Ik had eerst mijn eigen haar kleur (donker bruin) en daarna weer rood geverfd, die zoals je op de foto eronder ziet, ook weer naar oranje was verkleurd… Hier was ik 20 jaar. 
Ik was mijn oranje haar zat en had het daarom zwart geverfd. Zwarte verf, omdat mijn haar zo snel verkleurd. Na een aantal keer wassen zou het wel weer lichter worden, richting mijn eigen kleur dacht ik. Zwart haar vind ik namelijk niet echt bij mij staan! Ook hier was ik nog 20 jaar geloof ik! Op de bovenste foto met zwart haar had ik nog een korte kant en op die foto eronder had ik al besloten mijn korte haar weer aan te laten groeien. 
Hier was ik rond de 21 jaar en koos ik weer voor een rechte pony. Ook mijn haar had een heftige knipbeurt gekregen, waardoor het een stuk korter was. De haarkleur bovenaan is mijn echte haarkleur en onder zag je nog wat lichtere stukken van eerdere verfbeurten. Door al het verven, wordt mijn haar elke keer lichter aan de onderkant, ook al verf ik het in een donkerdere kleur! 
Sinds deze foto heb ik mijn haren een aantal keren rood geverfd en is het momenteel weer een beetje oranje van kleur… Ik denk er weer aan om het donkerder te verven, nu het winter wordt maar het aller liefste ga ik weer terug naar die super felle, rode coupe. Ook is mijn haar nog steeds niet helemaal symmetrisch, na al deze jaren zit ik nu pas op de helft met het aangroeien. 
Zo, dit was natuurlijk niet m’n hele haargeschiedenis, maar alleen die van mijn ‘tiener’-jaren. Als ik nog eens een keer foto’s van langer geleden tegen kom -toen had ik een lekker kort koppie met een bob!- dan zal ik die eens met jullie delen. 
Welke haarstijl en/of kleur vonden jullie het leukste bij mij staan? En wat zal ik nu eens met m’n coupe doen?… 

Advertenties

One thought on “Verschillende haarstijlen door de jaren heen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s